Axis P3707-PE IP kamera

Multi senzorska, višesmerna 360° panoramska kamera

AXIS P3707-PE IP kamera

Karakteristike

  • 8 MP, 360 ° multisenzorska kamera sa 1 IP adresom

  • Fleksibilno pozicioniranje četiri varifokalne glave kamere

  • 1080p sa 12.5/15 fps; 720p sa 25/30 fps; quad pregled

  • Axis Zipstream tehnologija

  • Pover over Ethernet

Pregled i uvećanje

Sa Axis P3707-PE mrežne kamere možete imati 360° pregled scene ili kombinaciju širokog pregleda sa zumiranim delovima scene.
8 megapiksela multisenzorska fiksna kamera ima četiri varifokalne glave za snimanje scene u različitim pravcima sa širokim ili uvećanim pregledom.
U suštini se radi o četiri kamere u jednoj jedinici. Axis P3707-PE nudi ekonomično rešenje za nadzor velikih unutrašnjih i spoljašnjih oblasti kao što su maloprodajni objekti, tržni centri, skladišta, predvorja u školama, hotelima i kancelarijama, i parkirališta. Takođe je idealan za upotrebu na raskrsnicama, prolazima i putevima, a pogodna je i za montažu na uglovima zgrada.

Ušteda

Sa četiri glave u jednom telu, Axis P3707-PE je cenovno isplativa kamera, ne samo u poređenju sa cenom od četiri standardne varifokalne kamere uporednih performansi. Instalacija je olakšana sa samo jednim mrežnim kablom umesto četiri. Jedan kabl takođe smanjuje broj portova potrebnih na računarskom switch-u. I jedna IP adresa kamere znači da zahteva samo jednu softversku licencu (umesto četiri) sa većinom sistema za video menadžment. Pored toga, kamera se napaja putem Pover over EthernetPoE pa ne zahteva ni strujnu utičnicu. Axis P3707-PE ima malu potrošnju energije i troši maksimalno. 5.5 w.

AXIS Zipstream

Kamera podržava AXIS Zipstream tehnologiju, što je korisno kada se strimuje 8 megapiksela videa. Zipstream je efikasnija implementacija H.264 video kodiranja. Smanjuje protok i korišćenje prostora za snimanje u proseku za 50% ili više za razne scenarije nadzora. Tehnologija kodiranja osigurava da se važni detalji održe kvalitetnim dok se nepotrebni podaci više kompresuju.

Fleksibilna instalacija

Svaki varifokalni objektiv sa AXIS P3707-PE omogućava instalaterima za optimizaciju vidno polje da ispune uslove nadzora: širokougani pregled i/ili telefoto sa zumiranjem delova scene kada je potrebno više detalja. Za optimalno pozicioniranje, svaka glava ima fleksibilnost da sklizne +/- 90° duž kružnog puta. Takođe glave imaju i nagib od 28° do 92°. Za snimanje vertikalno orijentisanih scena kao što su dugi hodnici i putevi, svaka glava može da se rotira za 90° uz podršku Axis koridor formata.

Dva režima

Axis P3707-PE vam dozvoljava da podesite režim video snimanja za svaku glavu kamere pojedinačno, što vam omogućava da odaberete rezoluciju ili broj slika u sekundi (fps) za svaku od četiri scene. Režim snimanja određuje maksimalnu rezoluciju i fps koji se strimuju.

Režim 1080p vam omogućava maksimalnu rezoluciju od 1920 x 1080 piksela i maksimalnu brzinu od 12.5/15 slika u sekundi (50/60 Hz). Isto tako podržava i horizontalno vidno polje od 108° kada je objektiv kamere je u najširem položaju. U maksimalnom telefoto položaju, ima 54° horizontalno vidno polje.

Režim 720p vam omogućava maksimalnu rezoluciju od 1280 x 720 piksela i maksimalnu brzinu od 25/30 slika u sekundi (50/60 Hz). 720p režim omogućava horizontalno vidno polje od 67° kada je objektiv kamere je u najširem položaju, a 36° kada je maksimalno zumirana.

Visok kvalitet video zapisa

Axis P3707-PE kamera ima specijalno dizajniranu providnu kupolu koja nema oštre ivice. Ovo obezbeđuje jasnu, neiskrivljenu sliku u svim pravcima. Sa četiri 1080p senzora u ukupnom iznosu od 8 megapiksela, pregled sa sve četiri scene je visokog kvaliteta. Kamera takođe ima dobre performanse kada ima veoma malo svetla, dajući sliku u boji do 0,3 luksa.

Spremna za spoljnu montažu

Sa IP66 i NEMA 4X rejtingom, Axis P3707-PE je zaštićena od prašine, kiše, snega, leda i korozije. Može se montirati u zatvorenom prostoru ili napolju, a može da radi na temperaturama u rasponu od -30°C do +60°C. Takođe je otporna sa na udare do IK09 nivoa.

Axis P3707-PE je dizajnirana da se montira na plafonima i se isporučuje sa plafonskom konzolom. Kamera može da se montira na spoljnom uglu zgrade ili na stubovima uz pomoć Axis T94M02D adaptera zajedno sa većinom Axis T91 dodatne opreme za montažu. Adapter obezbeđuje kameri zaštitu od nepovoljnih vremenskih uslova i montažu. Oboje, adapter i AXIS T91 dodatna oprema se prodaju zasebno.

AXIS P3707-PE

Snaga je u znanju

Verujemo da su mogućnosti veće kada pomognemo drugima da pobede. Zato nudimo sveobuhvatnu podršku pri dizajnu sistema IP video nadzora.

Prijavite se na newsletter, i budite u toku sa novostima!