Axis FA serija IP kamera

Fleksibilne modularne kamere visokih performansi

Axis FA serija

Karakteristike

  • Efektan nadzor sa multi-pregledom

  • Fleksibilan, veoma diskretan sistem za unutrašnju primenu

  • 4-kanalna glavna jedinica

  • Izbor standardnih i varifokalnih senzorskih jedinica

  • 30 FPS HDTV 1080ps strimovi sa 4 senzorske jedinice

  • Forensic WDR

  • Axis Zipstream

Efektan nadzor sa multi pregledom

AXIS FA serija je modularna serija kamera visokih performansi sa atraktivnim cenom za višekanalni nadzor, što vam omogućava da diskretno pratite četiri područja koja se nalaze u zatvorenom prostoru koristeći jednu IP adresu. Idealna je za upotrebu u prodavnicama, bankama, kancelarijama i aerodromima.

Serija se sastoji od jedne 4-kanalne glavne jedinice i dve senzorske jedinice (jedna sa standardnom objektivom, druga sa varifokalnim). Glavna jedinica može da se poveže sa četiri senzorske jedinice i poseduje moćan procesor koji može istovremeno da isporuči HDTV 1080p video sa sve četiri senzorske jedinice.

Zajedno sa podrškom za široki dinamički opseg (WDR), Zipstream, analitiku, HDMI konektor, audio, ulazno/izlazne portove i lokalno skladištenje, sistem AXIS FA serije isporučuje tako da ukupni troškovi vlasništva izgledaju kao da su besplatni.

Budite diskretni i fleksibilni

Kao i svi modularni sistemi, AXIS FA serija je veoma diskretna i vrlo fleksibilna. Zasnovana je na konceptu podeljene mrežne kamere, gde je kamera podeljena na senzorsku jedinicu (napravljenu od objektiva i senzora slike) i glavne jedinice (tela kamere). Jedinice su spojene pomoću kabla koji se isporučuje uz senzorske jedinice.

Minijaturne senzorske jedinice mogu se diskretno instalirati u visini pčiju ili na uskim mestima kada je to potrebno. Dugi kabl od senzora do glavne jedinice daje vam fleksibilnost da postavite glavnu jedinicu tamo gde ima dovoljno mesta.

GlSa AXIS FA serijom, glavne i senzorske jedinice se prodaju zasebno, tako da možete odabrati najpogodnije senzorske jedinice za vašu primenu. Imajte na umu da se glavne i senzorske jedinice u seriji AXIS FA serije ne mogu koristiti u kombinaciji sa glavnim i senzorskim jedinicama u seriji AXIS F serija.

Odlični detalji

Sistem AXIS FA serije prenosi video zapise visoke HDTV 1080p rezolucije, tako da nećete propustiti nijedan detalj ili događaj. Takođe podržava Axis Forensic WDR u svakom trenutku. Forensic WDR u AXIS FA seriji daje prednost tamnijim područjima scene sa osvetljenjem visokog kontrasta, kao što je scenario pozadinskog osvetljenja gde imate osobu koja stoji ispred vrlo svetle pozadine. U takvom scenariju, tradicionalna kamera bez WDR-a isporučuje tamnu sliku osobe; sa Forensic WDR u AXIS FA seriji, boje i detalji u tamnijim oblastima će biti vidljiviji. Forensic WDR u AXIS FA seriji je takođe optimizovan za kretanje, tako da nema artefakata pokreta kada se objekat brzo kreće. U scenama slabog osvetljenja, sistem AXIS FA serije pruža odličan video u boji sa niskom šumom.

Održite ukupne troškove niskim

Sistem AXIS FA serija sa četiri senzorske HDTV 1080p jedinice često je manje košta nego četiri standardne HDTV 1080p kamere sa sličnim funkcionalnostima. Sa samo jednim mrežnim kablom za četiri senzorske jedinice, možete smanjiti potrebu za mrežnim portovima i sniziti troškove za mrežne opreme. Pored toga, sa jednom IP adresom, možda će vam trebati samo jedna licenca za softver za upravljanje video sadržajem (VMS) za gledanje i snimanje video zapisa sa četiri senzorske jedinice (zavisi od proizvođača).

Sistem AXIS FA serije takođe obezbeđuje uštedu u propusnom opsegu i potrebama za skladištenjem. Na primer, Axis Zipstream tehnologija efikasno kodira H.264 video streamove, smanjujući zahteve za skladištenjem i propusnim opsegom do 50% ili više uz održavanje kvaliteta važnih detalja. Snimanje događaja pomoću podržane analitike (na primer, video detekcija pokreta, tampering alarm i druge analitike kompatibilne sa AXIS Camera Application Platform) također pomaže u smanjenju korištenja propusnog opsega i skladištenja.

Kamere iz FA serije

Snaga je u znanju

Verujemo da su mogućnosti veće kada pomognemo drugima da pobede. Zato nudimo sveobuhvatnu podršku pri dizajnu sistema IP video nadzora.

Prijavite se na newsletter, i budite u toku sa novostima!