Project Description

SHARPDOME TEHNOLOGIJA

Axis Sharpdome tehnologija prevazilazi ograničenja

PREVAZIĐENA OGRANIČENJA

Sharpdome tehnologija nudi inovativnu mehaniku koja rotira celu kupolu na kameri, za razliku od konvencionalne kupole gde se kamera rotira unutar kupole. Mehanizam i idealno postavljena kamera zajedno sa jedinstvenim dizajnom kupole omogućavaju istu optimalnu oštrinu slike i vernost prikaza scene u svim pan i tilt pozicijama. Ovo daje jasnu identifikaciju objekata za čak 20° iznad horizonta kamere, što čini ove kamere pogodnim za neravne terene.

Sharpdome tehnologija Axis uključuje jedinstvenu funkciju brzog sušenja (Speed Dry) koja pomaže da se obezbedi oštra slika pri kišnom vremenu. Ova funkcija takođe može da pojednostavi čišćenje kupole, omogućavajući efikasnije metode čišćenja kao što su čišćenje pod visokim pritiskom. Sa aktiviranom funkcijom brzog sušenja, kupola vibrira velikim brzinama. Ona razbija površinski napon vode i otklanja kapljice.

Sharpdome tehnologija
Sharpdome tehnologija kišaSharpdome tehnologija

Scena sa kamere pre (na slici levo) i nakon aktiviranja funkcije brzog sušenja (na slici desno).

ISTORIJA

Pan/Tilt/Zoom (PTZ) kamere su veoma korisne da prate širok dijapazon javnih mesta, kao što su tržni centri, putevi ili sportske arene. Kamera može da se pomera horizontalno i vertikalno da pokrije široke oblasti, i zumira na različitim tačkama interesa. Međutim, kamera montirana u konvencionalnu kupolu ne može videti iznad sopstvenog horizonta. Ovo predstavlja problem u okolini sa razlikama u visini, kao što su pokretne stepenice, brdski putevi ili strme tribine. Nemogućnost da vidi iznad horizonta ograničava upotrebljivost PTZ kamere montirane u konvencionalnu kupolu.

 

Zbog procesa proizvodnje, konvencionalna kupola nije savršena sfera. Zbog toga će slika sa kamere unutar kupole će biti iskrivljena. Isto tako, kada se kamera nagne, rastojanje između objektiva kamere i transparentne kupole varira, što dovodi do refleksije. Sa SharpDome kamerama, ovi problemi su sada deo prošlosti.

PODRŽANI PROIZVODI

Axis Q61 serija IP kamera

Izvanredan kvalitet videa u rezolucijama do 4K, brz pan/tilt i moćan zum

 

SAZNAJ VIŠE

Prijava

Prijavite se ukoliko želite da vidite uživo kako radi Axis Sharpdome tehnologija

  IME *
  PREZIME *
  NAZIV KOMPANIJE *
  TELEFON *
  EMAIL *
  PIB
  WEB SITE
  MOBILNI TELEFON

  Kompletan vodič o Axis Sharpdome tehnologiji (pdf)

  Preuzmi vodič

  Snaga je u znanju

  Verujemo da su mogućnosti veće kada pomognemo drugima da pobede. Zato nudimo sveobuhvatnu podršku pri dizajnu sistema IP video nadzora.

  Prijavite se na newsletter, i budite u toku sa novostima!